Žloutky, olej, máslo, jogurt a cukr utřeme do pěny. Přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a strouhanou citronovou kůru. Vše důkladně vyšleháme na řidší a hladké těsto. Nakonec přidáme sníh z bílků vyšlehaný se špetkou soli.
Do vymazaného a vysypaného pekáčku rovnoměrně rozložíme půlky meruněk důlkem nahoru a otvor po pecce plníme lžičkou rybízového džemu. Potom kolem meruněk opatrně rozlijeme připravené těsto a stěrkou ho uhladíme do rovnoměrné plochy. Meruňky by měly zůstat z části nezakryté.
Buchtu s plněnými meruňkami pečeme zprudka asi prvních 15 minut, pak teplotu stáhneme na 160 °C a zvolna dopékáme dozlatova.
Po úplném vychladnutí posypeme buchtu s meruňkami moučkovým cukrem a krájíme na kostky. Chutná ke kávě i čaji.