Buchta od tučňáka

Recept na domácí Kinder řezy.


4.69x
60 min

Ingredience

poleva

3 lžíceolej
100 gmáslo
220 gčokoláda na vaření
1 lžícecukr moučka

náplň

2 lžíceolej
70 gmáslo
2 lžícevoda
120 gčokoláda na vaření

těsto

2 špetkysůl
5 lžickakao
8 ksžloutek
3 ksbílek
7 gdroždí
200 clcukr krupice
4 lžícepolohrubá mouka
160 gkukuřičný škrob

krém

3 lžícemed
1 lžičkavanilková esence
800 mlsmetana ke šlehání
3 balíčkyželatinový ztužovač

Postup přípravy

Žloutky, cukr, sůl a sníh z bílků mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Přidáme mouku, kakao a kukuřičný škrob. Nalijeme těsto do dvou plechů vyložených pečícím papírem a pečeme na 225 °C asi 10 minut. Po upečení necháme vychladnout.

Připravíme si krém. Vyšleháme si šlehačku. Vmícháme do ní želatinový ztužovač, který si připravíme podle postupu na obalu. Želatinový ztužovač dávkujeme podle potřeby, 3 balíčky jsou pouze orientační. Do šlehačky přidáme med a vanilku. Polovinu krému klademe do jedné hladké roviny na jeden upečený korpus. Dáme do lednice na 10 - 15 minut.

Na vnitřní náplň smícháme všechny ingredience a dáme rozpustit nad vodní lázeň. Mokrou stěrkou nanášíme náplň na vychlazený krém s korpusem do jedné tenké vrstvy. Druhou polovinu krému naneseme na vychlazenou vnitřní náplň do jedné roviny a přiklopíme druhým upečeným korpusem.

Na polevu smícháme všechny ingredience a necháme rozpustit nad vodní lázní. Pro dobrou konzistenci polevy, přidáme do čokoládové směsi ještě 2 lžíce vody. Dobře promícháme a nalijeme na buchtu.

Buchtu od tučňáka necháme ztuhnout, nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor Anna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Buchta od tučňáka

Zpět na recept