Buchta Fešák

Je moc dobrá, vláčná a sytá. Recept na buchtu, kterou užijeme třeba na svačinku.


4.743x
60 min
8×

Ingredience

náplň

cukr
2 ksvejce
rum
1 lžícesolamyl
mléko
1 balíčekvanilkový cukr
0.5 kgměkký tvaroh

těsto

0.5 skleniceolej
2 ksvejce
1 lžícekakao
1 sklenicemléko
1 balíčekprášek do pečiva
1 sklenicecukr krupice
2 sklenicepolohrubá mouka

Postup přípravy

Na těsto smícháme cukr, mouku, mléko, olej, prášek do pečiva, vejce a kakao. Náplň připravíme promícháním tvarohu s vanilkovým cukrem, vejci a solamylem. Podle potřeby zředíme mlékem, dochutíme cukrem a rumem. Rum můžeme nahradit rumovou esencí. Plech vymažeme a vysypeme. Nalijeme těsto a po lžičkách na těsto dáváme náplň a roztáhneme vidličkou, tím vytvoříme mramorový vzhled. Buchtu Fešák upečeme ve vyhřáté troubě asi na 175 °C. Buchta Fešák je dobrá ke kávě, na svačinu nebo jen tak jako sladká tečka po obědě.
user-icon

autor Marcela

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Buchta Fešák

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena