Bůček pro rozmazlené

Recept na vepřový bůček na česneku a pivu.


4.522x
0
4×

Ingredience

slunečnicový olej
1 kgvepřový bůček
tmavá jíška

podle chuti

300 mlpivo
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
sušený česnek
česneková sůl
sušená majoránka

Postup přípravy

Vezmeme vepřový bůček, odkrojíme kůži a kosti. Oboje můžeme použít na polévku. Bůček nakrájíme na ploché kostičky dáme do mísy. Zasypeme sušeným česnekem (můžeme použít i čerstvý - utřený), sladkou paprikou, česnekovou solí, pepřem, trochou majoránky a přidáme menší množství oleje. V míse vše promícháme. Poté vše zalijeme asi 300 ml piva, doporučuji hořké pivo. Bůček pro rozmazlené necháme do příštího dne odležet v lednici. Poté dusíme bůček na pánvi. Asi po 30 minutách by mělo maso změknout a pivo se vyvařit. Bůček pro rozmazlené podle potřeby zakápneme olejem a osmažíme, nakonec zasypeme hotovou tmavou jíškou - chvíli ještě smažíme a je hotovo. Bůček pro rozmazlené podáváme s houskovým či bramborovým knedlíkem a zelí.
user-icon

autor ViRy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bůček pro rozmazlené

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena