Na bublaninu smícháme v míse prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Přidáme cukr moučka s vanilkovým cukrem, rozmícháme do mouky a přidáme rozpuštěné a napůl vychladlé máslo. Vyklepneme do mísy 3 celá vejce a přilijeme kefír. Směs na bublaninu dobře rozmícháme a ihned vylijeme do předem tukem vymazané a moukou vysypané remosky.
Těsto poklademe ovocem podle chuti. Já pokládám zpravidla nevypeckovanými třešněmi, protože nejintenzivnější chuť je seskupena těsně kolem pecky, jak říkávala naše babi. Remosku zaklopíme víkem, kabel zapojíme do zásuvky a 30 minut čekáme, až se bublanina upeče.
Bublaninu připravenou v remosce necháme vychladnout, potom nakrájíme a podáváme jako neodolatelný zákusek ke svačině.