Bublanina s ananasem

Rychlá bublanina bez vážení. Původně to byl recept na mramorovou bábovku, ale můj tatínek z ní udělal bublaninu, kterou už roky často pečeme. Jen střídáme ovoce.


4.027x
60 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a žloutky utřeme s cukrem do pěny. Postupně přiléváme olej a přisypáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva, olej střídáme s mlékem. Nakonec do těsta přimícháme vyšlehaný tuhý sníh z bílků.

Těsto nalijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech, posypeme scezeným ananasem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Po upečení necháme bublaninu s ananasem vychladnout, posypeme ji cukrem a krájíme na kostky.

Na tento recept můžeme zvolit i jiné ovoce, ale v případě meruněk a jiného sladkého ovoce, musíme ubrat půl sklenice cukru. Bublanina je dobrá i s jablky a dýní.
user-icon

autor LentilkaB


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bublanina s ananasem

Zpět na recept