Recept na netradičně připravené špagety. Vše je velmi rychlé a hlavně chutné.
Hodnocení
4.5
/ 5 (74x)
Doba přípravy
15 min
Ingredience
Ostatní
Sůl
Špagety1 balíček
Brynza2 balíčky
Špek30 dkg
Postup přípravy
Uvařte špagety Do velkého hrnce přiveďte k varu dostatečné množství vody, osolte ji a vložte špagety. Vařte je podle návodu na obalu tak, aby byly na skus – tedy al dente. Po uvaření je slijte, ale neproplachujte.
Připravte slaninu nebo špek Zatímco se těstoviny vaří, nakrájejte špek nebo slaninu na malé rovnoměrné kostičky. Pokud máte slaninu s větším podílem tuku, tím lépe – vytvoří výborný základ chuti.
Opečte slaninu dozlatova Na pánvi bez tuku rozehřejte střední plamen a nasypte na ni nakrájený špek nebo slaninu. Pomalu restujte, dokud se tuk nevyškvaří a kostičky nejsou krásně křupavé a dozlatova opečené. Poté pánev odstavte.
Smíchejte těstoviny se slaninou Slité špagety přendejte do větší mísy nebo zpět do hrnce a přidejte k nim vyškvařenou slaninu i s vypečeným tukem. Vše dobře promíchejte, aby se chutě rovnoměrně propojily.
Přidejte brynzu Nakonec k těstovinám se slaninou přidejte brynzu. Míchejte, dokud se brynza nerozpustí a nevytvoří jemný krémový obal kolem špaget.
Podávejte s přílohou Hotové brynzové špagety servírujte ihned. Tradičně se podávají s miskou svěží kyšky a křupavým hlávkovým salátem – ten dodá jídlu lehkost a příjemný kontrast.