Brynzové pirohy

Jednoduché a syté jídlo ze Slovenska.


3.1178x
45 min
2×

Ingredience

na ozdobu

200 gslanina

těsto

3 špetkysůl
2 ksvejce
400 gpolohrubá mouka
1 dlvoda (mléko)

nádivka

0.5 kostkymáslo
5 ksbrambory
3 dlmléko
1 kscibule
5 špetekkopr
250 gbrynza

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kousky. V osolené vodě je uvaříme doměkka. Scedíme je. Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno.

Do brambor přidáme máslo, mléko, cibuli, kopr a brynzu a vytvoříme ze všeho kaši.

Z vajec, mouky, soli a vody vypracujeme těsto. Vyválíme z něj plát/plátky o tloušťce asi 5 mm a vykrajujeme z něj kolečka. Měly by mít průměr asi 10 - 15 cm.

Kolečka plníme připravenou náplní. Do středu dáme kávovou lžičkou náplň, kolečko přeložíme napůl a zalepíme. Okraje stlačíme k sobě. Při zalepení si můžeme lehce navlhčit prsty, aby se pak při vaření pirohy nerozlepily.

Připravené pirohy dáme vařit do vroucí vody. Vaříme je asi 10 minut. Pirohy jsou hotové, když vyplavou na hladinu. Během vaření si nakrájíme slaninu na kostičky a pomalu vyškvaříme.

Pirohy podáváme sypané restovanou slaninou. Pije se "zincica", ale můžeme popíjet i acidofilním mlékem.
user-icon

autor k.bielena


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brynzové pirohy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena