Brynzové brambory s bylinkami

Velice chutné jídlo pro milovníky brambor a brynzy.


4.412x
60 min
1×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
3 lžíceolej
1 lžičkakmín
0.5 lžičkyrozmarýn
0.5 lžičkyšalvěj
150 gbrynza
800 gmenší brambory
100 glibová anglická slanina
250 gsýr cottage

podle chuti

1 špetkasůl
mletá paprika

Postup přípravy

Brambory oloupeme, umyjeme a osušíme a podélně překrojíme. Pekáček nebo plech vyložíme pečícím papírem, naskládáme na něj brambory, pokapeme je olejem a posypeme kmínem a solí.

Brambory vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a pečeme 10 minut, potom teplotu snížíme na 180°C a ještě 20 minut pečeme. Pak přidáme drobně nasekanou anglickou slaninu, jemně nasekané nebo prolisované stroužky česneku, šalvěj, rozmarýn a podle chuti pálivou papriku. Promícháme a pečeme ještě 15 minut.
Mezitím rozmícháme brynzu se sýrem cottage a sýrovou směs zamícháme do brambor.

Podáváme se zeleninovým salátem (lze podávat i bez salátu).
user-icon

autor Papunka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brynzové brambory s bylinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká