Bryndzovník

Slaný kynutý koláč plněný bryndzou a ochucený koprem.


4.819x
90 min

Ingredience

těsto

1 špetkasůl
1 ksvejce
100 mlmléko
15 gdroždí
250 gpolohrubá mouka
50 grostlinný tuk

náplň

3 ksvejce
125 gmáslo
0.5 kgbryndza

podle chuti

kopr

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Připravíme si kynuté těsto. V teplém mléce rozpustíme rostlinný tuk a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Do prosáté mouky se špetkou soli rozdrobíme droždí, rozklepneme vejce a spolu s vychladlým mlékem vypracujeme v hladké těsto. Těsto řádně prohněteme a necháme vykynout. Mezitím si připravíme náplň. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky s máslem utřeme do pěny, vmícháme bryndzu. Podle chuti přisolíme. Nakonec lehce spojíme s ušlehaným bílkovým sněhem. Vymažeme a vysypeme formu na koláč, vyložíme vykynutým těstem, na které rozvrstvíme bryndzovou náplň. Posypeme usekaným koprem. Bryndzovník pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud těsto nezrůžoví a náplň neztuhne. Bryndzovník podáváme vychladlý k čaji nebo vínu. Vychladlý koláč naporcujeme a podáváme jako chuťovku nebo studenou večeři.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bryndzovník

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena