Bryndzovník

Slaný kynutý koláč plněný bryndzou a ochucený koprem.


4.819x
90 min

Postup přípravy

Připravíme si kynuté těsto. V teplém mléce rozpustíme rostlinný tuk a necháme vychladit na pokojovou teplotu. Do prosáté mouky se špetkou soli rozdrobíme droždí, rozklepneme vejce a spolu s vychladlým mlékem vypracujeme v hladké těsto. Těsto řádně prohněteme a necháme vykynout.

Mezitím si připravíme náplň. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky s máslem utřeme do pěny, vmícháme bryndzu. Podle chuti přisolíme. Nakonec lehce spojíme s ušlehaným bílkovým sněhem.

Vymažeme a vysypeme formu na koláč, vyložíme vykynutým těstem, na které rozvrstvíme bryndzovou náplň. Posypeme usekaným koprem. Bryndzovník pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud těsto nezrůžoví a náplň neztuhne.

Bryndzovník podáváme vychladlý k čaji nebo vínu.

Vychladlý koláč naporcujeme a podáváme jako chuťovku nebo studenou večeři.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bryndzovník

Zpět na recept