Vyzkoušený recept z Litomyšlska. S kančím, šípkovou omáčkou a citronem, houbařům v Chocni moc chutnalo.
Hodnocení
4.7
/ 5 (23x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Cukr70 dkg
Rum4 lžíce
Hřebíček2 ks
Rybíz1 kg
Skořice mletá2 lžičky
Kyselina citronová2 lžičky
Postup přípravy
Rybíz a cukr smícháme a necháme 24 hodin odležet.
Druhý den přidáme do směsi skořici, kyselinu citronovou a 2 hřebíčky. Rybíz vaříme 15 minut. Pak přidáme rum a řádně promícháme.
Brusinky z rybízu podáváme nejen ke svíčkové.
Brusinky z rybízu
Rybíz a cukr smícháme a necháme 24 hodin odležet.
Druhý den přidáme do směsi skořici, kyselinu citrónovou a 2 hřebíčky. Rybíz vaříme 15 minut. Pak přidáme rum a řádně promícháme.dáváme do sklínek a obrátíme je dnem vzhůru.Vychladlé uložíme.
Ingredience:
rybíz 1kg
cukr 70 dkg
Hřebíček 2 ks
mletá skořice 2 lžičky
kyselina citrónová 2 lžičky
rum 4 lžíce