Vepřovou pečeni podle potřeby očistíme. Omyjeme ji a osušíme. Pak ji důkladně osolíme a opepříme.
Ve větší pánvi rozpálíme vrstvu oleje a pečeni ze všech stran zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Osmažené maso přeložíme do zapékací misky nebo pekáčku. Pečeni na karé posypeme tymiánem, podlijeme horkou vodou, zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut. Pak teplotu snížíme na 180 °C a pečeme téměř doměkka. Podle potřeby karé přeléváme výpekem a podléváme horkou vodou.
Během pečení si připravíme brusinky. Z citronu vymačkáme veškerou šťávu. Na pánvi si rozehřejeme cukr s brusinkami a citronovou šťávou. Brusinkovou omáčkou přelijeme téměř měkkou pečeni a karé pečeme doměkka odkryté.
Brusinkové vepřové karé podáváme s pečenými brambory nebo čerstvým pečivem.