Brusinkové vepřové karé

Skvělý recept na vepřovou pečeni s brusinkovou krustou.


3.1127x
90 min

Postup přípravy

Vepřovou pečeni podle potřeby očistíme. Omyjeme ji a osušíme. Pak ji důkladně osolíme a opepříme.

Ve větší pánvi rozpálíme vrstvu oleje a pečeni ze všech stran zprudka orestujeme, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Osmažené maso přeložíme do zapékací misky nebo pekáčku. Pečeni na karé posypeme tymiánem, podlijeme horkou vodou, zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut. Pak teplotu snížíme na 180 °C a pečeme téměř doměkka. Podle potřeby karé přeléváme výpekem a podléváme horkou vodou.

Během pečení si připravíme brusinky. Z citronu vymačkáme veškerou šťávu. Na pánvi si rozehřejeme cukr s brusinkami a citronovou šťávou. Brusinkovou omáčkou přelijeme téměř měkkou pečeni a karé pečeme doměkka odkryté.

Brusinkové vepřové karé podáváme s pečenými brambory nebo čerstvým pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brusinkové vepřové karé

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.