Bruschetta s kuřecím a rajčatovou marmeládou

Recept na jednoduchou topinku s masem a rajčaty.


5.011x
30 min

Ingredience

1 ksvejce
6 lžicstrouhanka
2 lžícepetrželka
1 hrnekmléko
5 lístkůbazalka
1 špetkaoregano
2 lžíceparmazán
1-2 kskuřecí prso
3 lžícehladka mouka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

marináda

500 grajče
2 lžičkyocet balsamico
2 lžíceolivový olej

Postup přípravy

V misce rozmícháme balsamikový ocet s olivovým olejem, solí a pepřem. Omytá rajčata nakrájíme na malé kousky a přidáme je do směsi octa a oleje. Okořeníme špetkou oregana, bazalkou a necháme asi 2 hodiny marinovat.

Kuřecí maso mezitím nakrájíme na tenké plátky, naklepeme a dáme asi na hodinu do mléka. Parmazán nastrouháme a smícháme s nasekanou petrželkou a strouhankou. Lehce osolíme.

Plátky masa obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec v ochucené strouhance. Strouhanku důkladně přimáčkneme. Pak maso ještě jednou obalíme ve vejcích a strouhance.

Rozehřejeme troubu na 180 - 200 °C a na plech s pečícím papírem položíme připravené maso. Kuřecí maso pokapeme olivovým olejem, plech vložíme do trouby a upečeme dozlatova. Ke konci pečení dáme do trouby zapéct chléb a potřeme ho česnekem.

Na chléb položíme plátky masa a přelijeme rajčatovou marmeládou.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bruschetta s kuřecím a rajčatovou marmeládou

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Italská