Brukev není v naších krajích moc známá. Přesto je z ní skvělé vegetariánské jídlo nebo příloha.
Hodnocení
2.9
/ 5 (1415x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
Ostatní
Sůl
Máslo30 g
Cibule1 ks
Brukev600 g
Zakysaná smetana250 ml
Hrubá mouka2 lžíce
Mletá sladká paprika1/2 lžičky
Mletý černý pepř
Postup přípravy
Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Brukve očistíme a nakrájíme na plátky.
Na pánvi rozpustíme máslo nebo olej a pomalu na něm zpěníme cibuli. Zaprášíme paprikou a promícháme. Přidáme plátky brukví, osolíme a dusíme do poloměkka.
Ve smetaně rozmícháme hrubou mouku a vlijeme do dušené brukve. Dusíme ještě asi 10 minut.
Hotovou brukev na paprice podle chuti osolíme a opepříme. Brukev je vhodná jako hlavní jídlo i jako příloha k masu.
Píšete, že brukev je u nás méně známá, ale jaký druh máte na mysli? Brukev je rod, obsahuje velké množství rostlin (i plevelů). Brukev = tuřín, kedlubna, zelí, kapusta, květák, brokolice, řepka atd. Jakou zeleninu si mám koupit a upravit ji podle vašeho receptu?
Děkuji.