Broskve překrojíme po obvodu až k pecce, půlky oddělíme a odstraníme pecky. Půlky broskví dáme do mísy, přelijeme vroucí vodou a necháme 15 minut stát. Potom broskve vyjmeme z vody, oloupeme, nakrájíme na kousky a obalíme v citronové štávê. Rozložíme je na plech na pečení, přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme na 2 hodiny do mrazničky.
Zmrazené broskve rozmixujeme. Setřeme hmotu přichycenou na stěnách nádoby a znovu promixujeme.
Do hmoty přidáme med a likér a znovu mixujeme, dokud se vše důkladně nepromíchá. Hmota by měla být dost tuhá. Upravíme ji do misek, ozdobíme lístky broskví a ihned podáváme, nebo ji dáme do vhodné nádoby a důkladně zmrazíme.
Zdroj:
Nízkotučné pokrmy
, edice
100 nejlepších receptů