Broskvový makovník

Jednoduchý a nadýchaný moučník z celého máku s kousky broskví.


4.327x
60 min
3×

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny.

Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej a celý mák. Nakonec přimícháme mléko.

Připravené těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a poklademe na menší kousky nakrájenými broskvemi.

Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C přibližně 40 minut.

Upečený makovník po vychladnutí nakrájíme na řezy. Na každý kousek nastříkáme dotuha vyšlehanou smetanu a ozdobíme plátky broskví (popřípadě jiným sladkým ovocem).
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Broskvový makovník

Zpět na recept