Broskvový makovník

Jednoduchý a nadýchaný moučník z celého máku s kousky broskví.


4.327x
60 min
3×

Ingredience

130 mlolej
3 ksvejce
150 mlmléko
1 balíčekprášek do pečiva
150 gcukr krupice
120 gmák
300 gpolohrubá mouka
0.5 sklenicekompotované broskve

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

na ozdobu

0.5 kelímkusmetana ke šlehání
ovoce (broskve, hroznové víno, jahody)

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej a celý mák. Nakonec přimícháme mléko. Připravené těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a poklademe na menší kousky nakrájenými broskvemi. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C přibližně 40 minut. Upečený makovník po vychladnutí nakrájíme na řezy. Na každý kousek nastříkáme dotuha vyšlehanou smetanu a ozdobíme plátky broskví (popřípadě jiným sladkým ovocem).
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Broskvový makovník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena