Brokolice s mletým masem

Zapečená zelenina s velkou dávkou kysané smetany a mletého masa.


4.713x
30 min
3×

Ingredience

200 mlmléko
1 lžičkakmín
1 ksbrokolice
1 lžícevegeta
0.5 kgmleté maso
4 ksvelké vejce
1 kscibule krájená nadrobno
5 ksbrambory (velké)
1 lžícekoření na americké brambory
1 kelímekkysaná smetana velká

podle chuti

sůl a pepř

Postup přípravy

Nejdříve si předvaříme brambory, které jsme oloupali a nakrájeli na plátky asi 1cm široké, osolili a přidali kmín, stačí povařit 5-7min, protože se dopečou. Brokolici rozdělíme na růžičky a košťál oloupeme, pak krátce povaříme v osolené vodě, necháme chladnout. Na cibulce osmahneme mleté maso, opepříme a přidáme vegetu, opět necháme chladnout. Plech nebo zapékací mísu vymažeme máslem, poklademe studenými bramborami, které jsme posypali kořením na americké brambory, pěkně vedle sebe, na ně dáme brokolici pokrájenou i s košťálem a na to pak orestované maso. Toto všechno polijeme rozšlehanými vejci v mléce a velké kysané smetaně, můžeme trochu přisolit, ale není nutné. Vložíme do rozehřáhé trouby a pečeme asi 40 min. na 160°C dozlatova. Brokolici zapečenou s mletým masem podáváme se salátem.
user-icon

autor neligrej


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brokolice s mletým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena