Brokolici a nudle uvaříme v osolené vodě. Scedíme a dáme okapat. Mezitím na pánvi na oleji osmahneme mouku a uděláme zásmažku, kterou zalijeme mlékem a za stálého míchání uděláme řídký bešamel, který ochutíme provensálským kořením. Můžeme použít i čerstvé bylinky nebo česnek. Brokolici s bešamelem a nudlemi posypeme na talíři nastrouhaným sýrem (eidam, gouda, niva, parmazán). Pokrm podáváme nejlépe se zeleninovou oblohou.
Videorecept na zdravou večeři - Salát s marinovaným lososem a divokou rýží
Po zimě je třeba tělo nastartovat, proto vám přinášíme tento úžasný recept na lehký rýžový salát s kousky lososa. Dá se podávat na oběd i večeři, zaručí dostatečný příjem energie, vlákniny a zdraví prospěšných látek. A hlavně bude skvěle chutnat!

Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.

Autor:Olga Smolíková
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena