Zdravější recept na karbanátky z chutné zeleniny s kousky slaniny.
Hodnocení
4.3
/ 5 (103x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Ostatní
Česnek3 ks
Vejce3 ks
Cibule1 ks
Brokolice1 kg
Tvaroh1/2 kelímku
Anglická slanina160 g
Na potření
Olej
Olivový olej
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Podle potřeby
Strouhanka
Postup přípravy
Brokolici rozebereme na růžičky, které propláchneme a uvaříme doměkka. Slaninu nakrájíme nadrobno. Cibuli s česnekem oloupeme a také nakrájíme nadrobno.
Uvařenou brokolici rozmačkáme a promícháme se slaninou, cibulí, česnekem, vejcem, tvarohem a podle chuti osolíme a opepříme. Směs na karbanátky zahustíme strouhankou tak, abychom mohli tvarovat karbanátky. Karbanátky rychle obalíme nebo potřeme olejem a ukládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Karbanátky pečeme asi na půl hodiny v troubě předehřáté na 180 °C.
Brokolice karbanátky z trouby jsou dobré s bramborovou přílohou.
Vařila jsem dnes, jen jsem měla málo brokolice, tak jsem přidala nadrobno nakrájenou předem uvařenou mrkev a místo anglické slaniny jsem dala nadrobno nakrájenou uzenou krkovici. Pekla jsem v troubě, pomazala jsem karbanátky z obou stran olivovým olejem...výsledek: vynikající a docela zdravé jídlo, doma jsme si pochutnali. Podávala jsem s bramborovou kaší...mňamka :D!!!