Briošky

Recept na tradiční pečivo, které můžeme jíst i samotné.


3.911x
45 min
2×

Postup přípravy

Z trochy mléka, cukru, mouky a droždí připravíme kvásek. V míse vymícháme tuk se žloutky do pěny. Přidáme mouku se solí, olej, vykynutý kvásek, vlažné mléko a vypracujeme vláčné těsto. Trochu ho na povrchu poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Těsto na briošky vyklopíme na pomoučený vál, vytvarujeme váleček, který nakrájíme, a z kousků těsta vytvoříme malé bochníčky. Briošky uložíme na vymazaný plech, necháme chvíli vykynout, potom potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí, kmínem nebo mákem a v předehřáté troubě pečeme při 175 stupních dozlatova. Briošky můžeme jíst samotné, nebo použít jako jakékoliv jiné pečivo.
user-icon

autor Neobee

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Briošky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena