Břevnovský jogurtový koláč

Lehký a nadýchaný koláč s borůvkami.


3.1193x
45 min
1×

Postup přípravy

Borůvky očistíme, omyjeme a necháme okapat. Malý nízký pekáček nebo dortovou či koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z másla, mouky a cukru si připravíme žmolenku.

Vejce, cukr a jogurt utřeme a přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do připravené formy a poklademe borůvkami (ovocem podle sezóny). Posypeme žmolenkou a pečeme ve středně teplé troubě.

Pokud bychom chtěli koláč na velký plech, připravíme si těsto z dvojité dávky.

Upečený břevnovský jogurtový koláč nakrájíme a můžeme servírovat.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Břevnovský jogurtový koláč

Zpět na recept