Brémský chlebíček

Kynutý chlebíček se spoustou ovoce nesmí na Velikonoce chybět.


4.541x
0
1×

Ingredience

2 špetkysůl
150 gmáslo
150 mlmléko
150 grozinky
1 kostkadroždí
3 lžícecukr krupice
50 gořechy
1 balíčekvanilkový cukr
1 lžičkacitronová kůra
400 gpolohrubá mouka
2-3 lžícecitronová šťáva
50 gkandovaný ananas
100 govocný chlebíček

na ozdobu

cukr moučka

Postup přípravy

Kandovaný ovocný chlebíček, ananas i ořechy nakrájíme nadrobno a zalijeme citronovou šťávou. Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, nasypeme do něj cukr a rozdrobíme droždí. Vše zalijeme vlažným mlékem a necháme 15 minut vzejít kvásek. Pak přidáme rozpuštěné máslo, sůl, vanilkový cukr, citronovou kůru a vařečkou vypracujeme vláčné, spíš tužší těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme nakynout (asi 45 minut). Vykynuté těsto vyklopíme na vál poprášený moukou a zapracujeme ovoce s ořechy. Z těsta utvoříme šišku a vložíme ji do chlebíčkové formy vyložené pečícím papírem. Chlebíček necháme zakrytý ještě 15 minut kynout. Brémský chlebíček vložíme do předehřáté trouby a pečeme prvních 10 - 15 minut na 200 °C. Pak teplotu snížíme a dopečeme asi 30 - 40 minut na 175 °C. Špejlí zkontrolujeme, zda je chlebíček upečený i vevnitř. Hotový brémský chlebíček vyndáme z formy a vychladlý pocukrujeme. Citronovou kůru i šťávu můžeme nahradit použitím šťávy a kůry z 1/2 pomeranče.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Brémský chlebíček

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Německá
K příležitosti
Velikonoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena