Vaření.czReceptyBratislavský hovězí plátek s houskovým knedlíkem

Bratislavský hovězí plátek s houskovým knedlíkem

Recept na chutnou omáčku s hovězím plátkem a houskovým knedlíkem.


1.938x
90 min

Ingredience

1 kscibule
20 gceler
500 gmrkev
20 gpetržel
15 dkghladká mouka
2 kssterilované okurky
4 kshovězí plátek
1 ksrajský protlak
1 kssterilovaný hrášek

podle chuti

cukr
sůl
ocet
mletý černý pepř

Postup přípravy

Hovězí plátek si naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) očistíme a nastrouháme. Část mrkve nakrájíme na kostičky. Sterilované okurky nakrájíme také na kostičky. Na rozpáleném sádle opečeme hovězí plátek po obou stranách. Opečené maso vyjmeme a přidáme nakrájenou cibuli a nastrouhanou kořenovou zeleninu. Vše dohromady zarestujeme, přidáme rajský protlak a zalijeme vodou. Vložíme orestované maso, bobkový list, nové koření a dusíme doměkka. Než nám maso změkne, připravíme si zeleninovou vložku. Na másle orestujeme mrkev nakrájenou na kostičky, sterilované okurky, hrášek a zlehka podusíme doměkka. Ze základu vyjmeme měkké maso, bobkový list a nové koření. Základ rozmixujeme, necháme zavařit a zahustíme hladkou moukou. Necháme provařit a přidáme smetanu, dochutíme solí, cukrem, octem a nakonec přidáme zeleninovou vložku. Bratislavský hovězí plátek podáváme s houskovým knedlíkem.
user-icon

autor Renegene

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bratislavský hovězí plátek s houskovým knedlíkem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena