Vaření.czReceptyBratislavské vepřové plecko

Bratislavské vepřové plecko

Je to velice dobré a chutné jídlo z vepřového plecka.


4.591x
120 min
9×

Ingredience

sůl
500 mlmléko
1 dlsmetana
40 gceler
100 gsádlo
40 gmrkev
70 grajčatový protlak
5 lžichladká mouka
2 ksvětší cibule
citronová šťáva
50 gsterilované okurky
40 gsterilovaný hrášek
600 gvepřové plecko

Postup přípravy

Maso srolujeme, převážeme nití a osolíme. Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji. Když je růžová, necháme na ní ze všech stran opéct maso. Přidáme protlak, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Šťávu necháme vydusit na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme citronovou šťávu a provaříme. Během vaření přidáme mléko, smetanu a osolíme. V závěru omáčku přecedíme a přidáme povařenou zeleninu. Krátce společně prohřejeme, nezapomeneme vrátit nazpátek i plátky masa. Bratislavské vepřové plecko podáváme s houskovým knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bratislavské vepřové plecko

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena