Vaření.czReceptyBratislavská vepřová plec netradičně

Bratislavská vepřová plec netradičně

Recept na vydatný hlavní chod pro toho, kdo se nebojí delší doby přípravy.


4.215x
120 min
1×

Ingredience

750 dkgvepřová plec

podle chuti

1 lžícesůl
100 mlsmetana
100 mlrajčatový protlak
1 lžičkasměs pepře

omáčka

0.25 kostkymáslo
2 kscibule
0.5 ksceler
100 dkgsádlo
3 ksmrkev
2 kspetržel

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Do většího hrnce (nejlépe oválného tvaru) přidáme sádlo a po rozehřátí cibuli přidáme. Když cibule zesklovatí a má narůžovělou barvu, přidáme celý kus vepřové plece a necháme z každé strany pěkně zatáhnout. Poté přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou a necháme dusit skoro hodinu. Když je maso měkčí, rozřežeme ho na plátky a opět vložíme do hrnce. Přidáme trochu smetany nebo mléka, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě a dusíme přibližně další hodinu. Mezitím co se maso dusí, připravíme z předešlého dne povařený celer, mrkev, petržel a osmahneme na másle. Přidáme trochu vody, směs pepře, sůl a delší dobu takto podusíme. Když už není zelenina tvrdá, přidáme do hrnce a ještě nějakou dobu podusíme. Ke konci ještě přidáme trochu citronové šťávy a můžeme podávat. Do omáčky nedávám okurky a hrášek! Bratislavská vepřová plec netradičně nejlépe chutná s rýží a karlovarskými knedlíky.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bratislavská vepřová plec netradičně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena