Vaření.czReceptyBrambory zapékané v remosce

Brambory zapékané v remosce

Recept na česnekové brambory zapečené se slaninou, chřestem a smetanou.


4.730x
60 min
5×

Ingredience

1500 gbrambory
250 glibová anglická slanina
1 balíčekbílý chřest

zálivka

3 stroužkyčesnek
3 ksvejce
2-3 lžícemléko
250 mlzakysaná smetana

podle chuti

sůl
mletý kmín
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo na vymaštění

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky asi 2mm silné. Oloupaný česnek prolisujeme. Chřest oloupeme, nakrájíme na 2-3 cm dlouhé kousky, krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Připravíme si smetanovou zálivku. Zakysanou smetanu rozšleháme s vejci, česnekem a mlékem, osolíme, opepříme a okmínujeme. Remosku vytřeme máslem a dno poklademe polovinou nakrájených brambor. Na brambory rozložíme polovinu slaniny a okapaný chřest. Ten zakryjeme druhou polovinou slaniny a brambor. Brambory osolíme a pečeme přibližně 2O - 25 minut. Pak je zalijeme smetanovou zálivkou a dopečeme dozlatova. Zapečené brambory se slaninou, chřestem a česnekovou smetanou podáváme s čerstvou zeleninou jako hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brambory zapékané v remosce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena