Brambory zapečené se zelím a klobásou

Další z levnějších, a přesto chutných receptů.


3.914x
60 min
2×

Postup přípravy

Klobásy rozkrájíme na kolečka.

Slaninu nakrájíme na malé kostičky a rozpustíme ji na pánvi. Cibuli oloupeme, jemně nasekáme a zpěníme ji na rozpuštěné slanině. Přidáme kolečka klobásy a rychle opečeme.

Zelí uvaříme do poloměkka, slijeme, necháme okapat a posekáme.

Troubu předehřejeme na 200 °C, zapékací misku vymastíme tukem a vysypeme strouhankou.

Brambory uvaříme ve slupce. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Polovinu bramborových plátků rozložíme na dno misky, osolíme, zakryjeme klobásovou směsí se zelím a poklademe zbytkem brambor, které opět osolíme.

Brambory s klobásou a zelím dáme do předehřáté trouby, a když se začnou brambory péci, zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali vajíčka.

Během pečení zakapáváme zapékané brambory olejem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brambory zapečené se zelím a klobásou

Zpět na recept