Brambory zapečené s růžičkovou kapustou

Jednoduché a syté jídlo z voňavé kapusty, které si po vynechání uzeniny mohou vychutnat i vegetariáni.


4.311x
90 min
2×

Postup přípravy

V kastrolu na másle zpěníme cibulku, pak zaprášíme moukou a zalijeme mlékem či smetanou. Osolíme, opepříme a necháme povařit, až omáčka zhoustne. Do trochu zchladlé omáčky zamícháme polovinu strouhaného sýra a celé vejce.

Neloupané velké brambory uvaříme do poloměkka, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Růžičky kapusty rozkrájíme podle velikosti na poloviny až čtvrtiny, vložíme do mísy, promícháme s podravkou, podlijeme 2 lžícemi vody a v mikrovlnce necháme vařit 5-7 minut, aby kapusta byla změklá. Uzeninu nakrájíme na kostičky - vegetariáni ji vynechají a i tak budou mít skvělé jídlo. Troubu zapneme na 220°C.

Zapékací nádobu lehce vymažeme olejem a na dno naskládáme polovinu plátků brambor, které posolíme. Na ně vložíme kapustu a uzeninu a zalijeme třetinou omáčky. Poklademe druhou polovinou brambor, které opět posolíme, zalijeme opět omáčkou, posypeme zbytkem sýra a zapečeme v troubě.

Brambory zapečené s růžičkovou kapustou jsou hotové, když povrch zezlátne.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brambory zapečené s růžičkovou kapustou

Zpět na recept