Vaření.czReceptyBrambory zapečené s růžičkovou kapustou

Brambory zapečené s růžičkovou kapustou

Jednoduché a syté jídlo z voňavé kapusty, které si po vynechání uzeniny mohou vychutnat i vegetariáni.


4.311x
90 min
2×

Ingredience

8 ksbrambory
1-2 lžícepodravka
500 grůžičková kapusta
250 guzenina (párky, točený salám)

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
pepř

omáčka

1 ksvejce
1 lžícemáslo
1 kscibule
2 lžícemouka hladká
300 mlmléko nebo smetana
10 dkgstrouhaný tvrdý sýr

Postup přípravy

V kastrolu na másle zpěníme cibulku, pak zaprášíme moukou a zalijeme mlékem či smetanou. Osolíme, opepříme a necháme povařit, až omáčka zhoustne. Do trochu zchladlé omáčky zamícháme polovinu strouhaného sýra a celé vejce. Neloupané velké brambory uvaříme do poloměkka, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Růžičky kapusty rozkrájíme podle velikosti na poloviny až čtvrtiny, vložíme do mísy, promícháme s podravkou, podlijeme 2 lžícemi vody a v mikrovlnce necháme vařit 5-7 minut, aby kapusta byla změklá. Uzeninu nakrájíme na kostičky - vegetariáni ji vynechají a i tak budou mít skvělé jídlo. Troubu zapneme na 220°C. Zapékací nádobu lehce vymažeme olejem a na dno naskládáme polovinu plátků brambor, které posolíme. Na ně vložíme kapustu a uzeninu a zalijeme třetinou omáčky. Poklademe druhou polovinou brambor, které opět posolíme, zalijeme opět omáčkou, posypeme zbytkem sýra a zapečeme v troubě. Brambory zapečené s růžičkovou kapustou jsou hotové, když povrch zezlátne.
user-icon

autor Cheva

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Brambory zapečené s růžičkovou kapustou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena