Brambory zapečené s nivou a brokolicí

Voňavé zapečené brambory s chutí brokolice a sýrů. Nechte se zlákat tipem na výborný oběd.


4.365x
90 min
7×

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce. Nemusíme je vařit úplně doměkka. Necháme je vychladnout a slupku oloupeme. Brambory můžeme mít uvařené i den předem.

Brokolici necháme jen krátce povařit, aby nebyla příliš měkká. Doporučuji vařit nad párou. Pak ji rozkrájíme na kousky. Uvařené brambory nakrájíme na kolečka, silná asi 1/2 centimetru.

Cibuli oloupeme a také nakrájíme na kolečka. Osmahneme ji na másle. Smažíme, dokud nezesklovatí, pak ji vyjmeme a na pánvi krátce orestujeme i slaninu, rozkrájenou na kostičky nebo na tenké plátky.

Větší zapékací pekáč vymažeme máslem. Na dno naskládáme polovinu nakrájených brambor, na ně poklademe brokolici. Na vrstvu brokolice rozdrobíme nebo nastrouháme nivu, posypeme slaninou. Vrstvu slaniny zakryjeme plátky sýra a nakonec druhou polovinou koleček z brambor. Na brambory poklademe tenké plátky másla.

V mléku rozkvedláme vejce, osolíme, opepříme a směsí polijeme rovnoměrně připravené brambory v pekáčku. Pečeme v troubě při 150 °C asi 35 - 40 minut dozlatova.

Upečené brambory podáváme s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem. Můžeme dochutit kečupem.

Pokrm můžeme připravit i bez anglické slaniny. I bez ní je výborný a uvítají ho i vegetariáni.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brambory zapečené s nivou a brokolicí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká