Vaření.czReceptyBrambory zapečené s kuřecím masem

Brambory zapečené s kuřecím masem

Velice chutný pokrm ze dvou druhů brambor. Batáty jsou sladší a dodají pokrmu vývarnou chuť.


2.9866x
60 min

Ingredience

- -máslo
700 gbrambory
0.8 hrnečkumléko
3 lžícemouka
2 lžícemajonéza
- -hořčice
1 hrnekvoda
0.5 hrnečkubílé víno
- -citronová šťáva
- -bobkový list
3 kskuřecí řízek
- -citronová kůra
500 gbatáty

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na 180 st.. Hlubokou zapékací misku vymažeme máslem. Brambory uvaříme doměkka a slijeme. Kuřecí maso dáme do hrnce s vodou a vínem, přidáme bobkový list a citronovou kůru. Uvedeme do varu a zakryté pomalu vaříme asi 10 minut. Maso vyjmeme a odložíme. Vývar vaříme nezakrytý tak dlouho, až se tekutina odpaří na obsah jednoho hrnku. Vyjmeme bobkový list. A každý řízek masa nakrájíme na 6 kousků. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání do ní přimícháme chladný vývar a mléko. Zvolna povaříme 5 minut, až bešamel zhoustne, a pak ho ještě několik minut povaříme a necháme vychladnout. Do prochladlého bešamelu vmícháme majonézu, hořčici a citronovou šťávu. Do zapékací mísy rozložíme polovinu plátků brambor a batátů, vrstvu kuřecího masa a zakryjeme druhou polovinou plátků brambor. Rovnoměrně přelijeme připravenou omáčkou z bešamelu. Posypeme směsí strouhanky, sýra a pažitky a zapékáme asi 20 minut dokud povrch nezezlátne. Můžeme podávat se zeleninovým salátem.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Brambory zapečené s kuřecím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena