Brambory zapečené s kuřecím masem

Velice chutný pokrm ze dvou druhů brambor. Batáty jsou sladší a dodají pokrmu vývarnou chuť.


2.9866x
60 min

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na 180 st.. Hlubokou zapékací misku vymažeme máslem. Brambory uvaříme doměkka a slijeme. Kuřecí maso dáme do hrnce s vodou a vínem, přidáme bobkový list a citronovou kůru. Uvedeme do varu a zakryté pomalu vaříme asi 10 minut. Maso vyjmeme a odložíme. Vývar vaříme nezakrytý tak dlouho, až se tekutina odpaří na obsah jednoho hrnku. Vyjmeme bobkový list. A každý řízek masa nakrájíme na 6 kousků. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání do ní přimícháme chladný vývar a mléko. Zvolna povaříme 5 minut, až bešamel zhoustne, a pak ho ještě několik minut povaříme a necháme vychladnout. Do prochladlého bešamelu vmícháme majonézu, hořčici a citronovou šťávu. Do zapékací mísy rozložíme polovinu plátků brambor a batátů, vrstvu kuřecího masa a zakryjeme druhou polovinou plátků brambor. Rovnoměrně přelijeme připravenou omáčkou z bešamelu. Posypeme směsí strouhanky, sýra a pažitky a zapékáme asi 20 minut dokud povrch nezezlátne. Můžeme podávat se zeleninovým salátem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brambory zapečené s kuřecím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.