Brambory zapečené s celerem a sýrem

Recept na zapékané brambory s restovaným řapíkatým celerem, jablkem a plísňovým sýrem.


3.827x
75 min
3×

Postup přípravy

Řapíkatý celer oloupeme, nakrájíme na menší kousky, které na oleji ze všech stran orestujeme. Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky 2 - 3 mm silné. Jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na 0,5 cm silná kolečka. Plísňový sýr pokrájíme na tenké plátky.

Pekáček vymažeme tukem a poklademe vrstvou brambor, které osolíme a opepříme. Na ně rozprostřeme vrstvu orestovaného celeru, který poklademe jablky. Další vrstvu tvoří nakrájený plísňový sýr niva a nakonec příjdou opět plátky brambor.

V kastrůlku promícháme smetanu s mlékem, ochutíme muškátovým květem a zahřejeme k bodu varu. Pak zašleháme instantní jíšku a směs vlijeme do pekáčku na připravené brambory. Pečeme v předehřáté troubě při 180 - 200 °C přibližně 45 minut.

Brambory zapečené s celerem a sýrem podáváme se zeleninovými saláty.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brambory zapečené s celerem a sýrem

Zpět na recept