Brambory zapečené s brokolicí

Pokrm chutná znamenitě, i když vynecháte z receptu salám. Pak si ho mohou připravit i příznivci vegetariánské kuchyně.


3.1164x
75 min

Ingredience

2 ksvejce
12 ksbrambory
250 mlmléko
2 kscibule
1 ksbrokolice
150 gsýr
2 lžičkyprovensálské koření
500 gtočený salám
1 balíčekmražená zeleninová směs

podle potřeby

sůl
máslo

na ozdobu

paprika
rajče
okurka

podle chuti

mletý černý pepř

Postup přípravy

Brambory omyjeme a vaříme se slupkou asi půl hodiny, až jsou skoro měkké. Necháme vychladnout a oloupeme. Brambory si můžete uvařit i den předem.

Brokolici povaříme asi 10 minut ve slané vodě, uvařenou nakrájíme na malé kousky.

Cibuli a salám oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Smažíme na másle, než cibule zesklovatí. Přisypeme mraženou směs hrášku, mrkve a kukuřice a ještě krátce společně osmahneme.

Ve 1/4 litru mléka rozkvedláme vajíčka, přidáme trochu soli. Sýr nastrouháme a přimícháme do mléka s vajíčky.

Oloupané brambory nakrájíme na kolečka. Zapékací mísu nebo pekáč vymažeme máslem a na dno narovnáme vrstvu z poloviny nakrájených brambor. Na ně nasypeme brokolici, pak usmaženou směs se salámem. Posypeme provensálským kořením, pepřem a solí. Navrch opět narovnáme vrstvu zbylých brambor, posolíme, okořeníme. Celé polijeme směsí z mléka, vajec a sýra. Takto připravený pekáč zapékáme v troubě při teplotě 150°C asi 40 minut.

Zapečené brambory s brokolicí zdobíme čerstvou zeleninou nebo doplníme zeleninovým salátem, červenou řepou, či kyselou okurkou.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brambory zapečené s brokolicí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.