Brambory v pivním těstíčku

Nadýchané brambory v těstíčku jsou netradičním zpestřením oslav. Můžeme je podávat s různými dipy a dresinky.


4.89x
35 min

Postup přípravy

Připravíme si hladké těstíčko z mouky, vejce, piva a soli. Těstíčko by nemělo z brambor příliš stékat, zároveň ale ani nesmí být příliš tuhé, případně tedy přidáme mouku nebo naopak pivo.

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na plátky tenké asi 2 mm. Obalujeme je v připraveném těstíčku a z obou stran osmažíme v rozpáleném oleji.

Hotové plátky vysušíme od oleje papírovým ubrouskem. Po vychladnutí můžeme brambory podávat s různými omáčkami. Podobně můžeme obalovat také cukety nebo lilky.
user-icon

autor Sarkak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brambory v pivním těstíčku

Zpět na recept