Brambory se zelím a mletým masem

Zapečené brambory podle tohoto receptu jsou chuťově velmi vydařené. Se zelím, cibulí a mletým masem.


4.772x
60 min
16×

Postup přípravy

Jednu cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmahneme na oleji, přidáme zelí, podlijeme vodou a dusíme asi 20 minut.

Mezitím oloupeme brambory (nejlépe uvařené den předem) a nakrájíme je na plátky. Mleté maso si ochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem. Na drobně nakrájené cibuli osmahneme.

Do vymazaného pekáče si poklademe brambory, potom maso, zelí a poslední vrstvu tvoří brambory. Vrstvu brambor si vždy ještě posolíme. Zalijeme směsí, kterou jsme si připravili z vejce, mléka a soli. Směs v pekáčku necháme péct dozlatova.

Brambory se zelím a mletým masem podáváme třeba se zeleninovým salátem. Chutnají výborně!
user-icon

autor veni15


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brambory se zelím a mletým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká