Vaření.czReceptyBrambory s pažitkovou pěnou

Brambory s pažitkovou pěnou

Dietní recept, který zaplní žaludek, přitom obsah tuku je minimální. Díky vyššímu obsahu sacharidů je konzumace vhodnější v poledne.


2.84x
45 min

Postup přípravy

Větší brambory kartáčkem dobře omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě. Vaříme asi 10 minut a necháme brambory vychladnout, neloupeme. Z brambor podélně odkrojíme pruh, vnitřek částečně vydlabeme lžičkou a vymažeme rozpuštěným máslem. Připravené brambory poklademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 20 minut v dobře vyhřáté troubě. Mezitím si připravíme náplň. Sýr najemno nastrouháme, pažitku nasekáme najemno. Pažitku můžeme nahradit cibulovou natí. Čím více jí použijeme, tím lépe. Sýr a pažitku smícháme s lučinou. Můžeme trochu rozředit mlékem. Šleháme do pěny. Osolíme, opepříme a přidáme nasekané bylinky podle vlastní chuti. Vzniklým krémem plníme právě upečené brambory, posypeme špetkou pažitky a přiklopíme odřezaným kouskem, který jsme si odložili stranou. Ihned podáváme.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Brambory s pažitkovou pěnou

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena