Brambory s masem a zelí

Staročeské jídlo. Recept z jednoho pekáčku.


4.85x
60 min
3×

Postup přípravy

V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme mleté maso do zhnědnutí, osolíme a okořeníme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Pekáček vytřeme olejem nebo máslem a na dno rozložíme okapané zelí. Kdo chce, může zelí propláchnout, aby nebylo tak kyselé. Na zelí rozprostřeme opečené maso a na ně pokládáme brambory. Osolíme je a zalijeme smetanou.

Pekáč s brambory, masem a zelí zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme do změknutí brambor asi 30 minut. Pak sundáme poklop a ještě chvíli pečeme do zezlátnutí.

Brambory s masem a zelí podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor Zadoticka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brambory s masem a zelí

Zpět na recept