Vaření.czReceptyBrambory s knedlíkem a křenem

Brambory s knedlíkem a křenem

Recept vznikl čistě náhodou z toho, co jsem našla ve spíži a lednici. A vznikla nečekaně dobrá chuť. Tak se s vámi o recept podělím.


5.01x
20 min

Ingredience

0.5 kscibule
1 lžičkagrilovací koření
3 lžičkyhladká mouka
1 plátekhouskový knedlík
4 ksbrambory vařené ve slupce
3 lžičkykrenex
0.5 ksveganská uzenina
3 lžičkypohankové sušené mléko

podle potřeby

olej

Postup přípravy

Uvaříme si brambory ve slupce, zchladíme je a oloupeme. Brambory nakrájíme na plátky. Cibuli také oloupeme a nakrájíme na kostičky, stejně tak nakrájíme knedlík a veganskou uzeninu. Na pánvi rozpálíme trochu oleje, přidáme brambory a opečeme. Když jsou brambory opečené z jedné strany, přidáme cibuli, koření a veganskou uzeninu a asi po 2 minutách knedlík. Po dalších 2 minutách vmícháme vodu s pohankovým mlékem, moukou a krenex. Další minutu mícháme a je hotovo. Brambory s knedlíkem a křenem ihned podáváme třeba jako sytou veganskou večeři. Poznámka: Normálně by mne kombinace krenexu a opečených brambor nenapadla, ale bylo mi líto zbytek ze sklenice vyhodit. A při jídle kontrast mezi pevnými brambory a měkkým knedlíkem byl taky zajímavý. Takže někdy udělám tuto kombinaci programově znovu.
user-icon

autor Kkuli

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Brambory s knedlíkem a křenem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena