Vaření.czReceptyBrambory s kapustou a klobásou

Brambory s kapustou a klobásou

Recept na holandskou klasiku v podobě rozmačkaných brambor s kapustou a servírovanou s pečenou poctivou klobásou.


5.01x
25 min

Ingredience

20 gmáslo
500 gbrambory
300 gkapusta
250 gklobása
1 lžícebílý vinný ocet

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Listy kapusty dáme do velké pánve, položíme na ně brambory, osolíme a opepříme. Obsah zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené. Vodu přivedeme k varu a na mírném stupni vaříme cca 10 minut. Přebytečnou vodu z pánve slijeme do kastrůlku, kapustu s brambory rozmačkáme šťouchadlem na brambory, přidáme ocet s máslem a promícháme. Postupně přiléváme malé množství vody a znovu prošťoucháme. Kvalitní klobásky položíme na pekáček vyložený pečícím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 15 minut. Pak klobásky vyndáme, nakrájíme na menší kousky a servírujeme. Brambory s kapustou rozdělíme na nahřáté talíře, poklademe klobáskou a ihned podáváme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brambory s kapustou a klobásou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Holandská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena