Vaření.czReceptyBrambory s brynzovými kopečky

Brambory s brynzovými kopečky

Brambory sypané kořením. Doplníme o nezaměnitelnou chuť brynzy a pórek, který se v receptu rozhodně neztratí.


3.25x
60 min

Postup přípravy

Nejdříve si ve slupce uvaříme brambory, které ještě předtím očistíme kartáčkem. Nevaříme je úplně doměkka, protože je ještě budeme zapékat. Z vařených brambor slijeme vodu, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky. Pórek rozkrojíme a nakrájíme na kolečka. Půlku použijeme k zapékání, polovinu přimícháme do brynzy. Plech vymažeme olejem, rozložíme plátky brambor, které opepříme, posypeme ďábelskou směsí a kořením na hranolky. Posypeme na kolečka nakrájeným pórkem. Brambory opékáme ve středně vyhřáté troubě dozlatova, během pečení často promícháváme. Mezitím si připravíme brynzu, kterou zředíme trochou mléka. Přidáme pórek nakrájený na tenká kolečka. Brambory dáme na talíř, lžičkou děláme brynzové kopečky a posypeme oreganem. Těsně před podáváním prohřejeme na 2 - 4 minuty v mikrovlnné troubě. Brambory s brynzovými kopečky ihned podáváme.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Brambory s brynzovými kopečky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena