Brambory s brynzou

Netradičně zapečené brambory. Tentokrát recept s brynzou.


4.711x
75 min
2×

Ingredience

2 ksvejce
1 kgbrambory
300 gbrynza
1 kelímekzakysaná smetana
2 špetkymleté nové koření
1 kelímeksmetana na vaření

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na kolečka necháme vychladnout. Brynzu smícháme se zakysanou smetanou. Přidáme nové koření, bazalku, opepříme a promícháme.

Zapékací misku vymažeme máslem. Střídavě do ní klademe vrstvu brambory a brynzy. Poslední vrstvou jsou brambory. Ve smetaně rozšleháme vejce a směs osolíme. Smetanou zalijeme brambory s brynzou. Zapékací misku vložíme do předehřáté trouby a zapečeme.

Brambory s brynzou ihned podáváme. Podáváme je s čerstvým zeleninovým salátem nebo jen zeleninou.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brambory s brynzou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká