Brambory s anglickou slaninou a parmazánem

Recept na pečené brambory naplněné plátky anglické slaniny a posypané nastrouhaným parmazánem.


3.04x
30 min

Postup přípravy

Celé oloupané brambory nakrojíme po celé délce na cca 3 mm silné plátky, ale nedokrojíme až ke konci brambory, aby nám zůstala v celku. Poté tyto plátky brambor jednotlivě proložíme cca 2 cm malými kousky anglické slaniny.

Takto připravené brambory položíme na pečící papír. Brambory lehce posypeme strouhaným parmazánem a pečeme cca 30 minut při 220 °C. Stupně a délku pečení zvolíme podle toho, jak nám peče trouba.

Brambory s anglickou slaninou a parmazánem podáváme samostatně nebo jako přílohu například k masu.
user-icon

autor 1-2-3


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brambory s anglickou slaninou a parmazánem

Zpět na recept