Brambory pečené s bílou omáčkou

Jeden jednoduchý recept na pečené brambory.


3.25x
45 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 190 °C a zapékací misku vymastíme.

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou osolíme, zalijeme mlékem a asi 10 minut povaříme.

Brambory ve slupce uvaříme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Uzené vepřové maso pokrájíme nadrobno, osolíme, opepříme a promícháme s bramborovými plátky.

Vejce našleháme do pěny a tu přimícháme do bílé omáčky.

Do zapékací misky vždy rozložíme bramborovou směs a polijeme částí omáčky. Navrstvíme a končíme omáčkou. Před pečením pokapeme pokrm přepuštěným máslem.

Brambory zapékáme zhruba 30 minut a ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brambory pečené s bílou omáčkou

Zpět na recept