Brambory nakyselo

Tradiční staročeské jídlo. Recept za pár korun.


4.516x
20 min

Postup přípravy

Nejprve si uvaříme brambory ve slupce a necháme je trochu vychladnout, pak brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Mezitím si připravíme jíšku z másla a mouky, zalijeme vodou, mlékem, přidáme bujón, sůl a povaříme.

Ke konci vmícháme zakysanou smetanu a kopr. Vmícháme plátky brambor. Brambory nakyselo dochutíme octem a ještě chvíli povaříme.
user-icon

autor Enoch


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brambory nakyselo

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.