Brambory nakyselo s koprem

Brambory nakyselo jsou tradičním staročeským pokrmem chudých. Jsou ale také dobré, zdravé a vydatné.


3.064x
35 min

Ingredience

cukr
1 lžícemáslo
1 kgbrambory
250 mlkysaná smetana
1.5 lžícehladká mouka
špetkamletý kmín
1 lžícesekaný kopr

podle chuti

sůl
ocet

podle potřeby

zeleninový vývar

Postup přípravy

Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a na lžíci másla je chvíli dusíme se špetkou soli a troškou mletého kmínu ve vlastní šťávě.

Pak je zalijeme vývarem do roviny a za občasného zamíchání vaříme do měkka.

Ze lžíce másla a lžíce mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem s bramborami a rozvaříme.

Nakonec vmícháme zakysanou smetanu rozmíchanou se zbytkem hladké mouky a sekaným koprem. Chvíli povaříme, ochutíme cukrem, octem a brambory nakyselo s koprem můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brambory nakyselo s koprem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena