Brambory na smetaně

Dobré vegetariánské jídlo nebo normální příloha k masu. Velice nenáročné na přípravu a je hlavně velice levné.


2.91413x
30 min

Ingredience

50 golej
1 kgbrambory
1 kscibule
250 mlsmetana
1 lžícehladká mouka
1 lžičkamletá sladká paprika

podle chuti

sůl
kmín

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky nebo na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme na jemné kostičky.

V hrnci nebo vyšší pánvi rozehřejeme tuk a cibuli na něm pomalu restujeme. Teplotu zvýšíme na plný výkon, přidáme papriku, kmín a brambory a lehce osolíme. Vše krátce zprudka orestujeme. Zalijeme vroucí vodou (jen do poloviny brambor) a zvolna dusíme, než se voda vypaří.

Do smetany rozkvedláme mouku, brambory touto směsí zalijeme a dobře povaříme.

Brambory na smetaně ihned podáváme. Můžete dochutit strouhaným muškátovým oříškem a sypat sýrem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brambory na smetaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.