Brambory na ruský způsob

Brambory se dají připravit opravdu mnoha způsoby. Tento recept je o bramborách zapékaných se zajímavou smetanovou omáčkou.


3.0997x
60 min

Postup přípravy

Omyjeme asi kilo brambor, ale neloupeme. Ve slupce je uvaříme a až po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na plátky. Nyní vymažeme misku z varného skla, nebo z porcelánu tukem a brambory do ní po celé ploše narovnáme. Můžeme takto navrstvit i dvě vrstvy na sebe. Nakonec brambory osolíme.


Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku. Můžeme použít i hotovou. Jíšku zředímě smetanou a povaříme, až nám vznikne hladký bešamel, do kterého vmícháme žloutek, kopr a sůl.


Touto omáčkou zalijeme navrstvené brambory. Posypeme je jemně nastrouhaným sýrem a petrželovou natí. Nakonec vše pokapeme máslem a vložíme do předehřáté trouby dorůžova zapéct.


Podáváme ihned po vyjmutí z trouby.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brambory na ruský způsob

Zpět na recept