Bramborový závin

Recept na hustou bramborovou kaši, kterou tvarujeme do šišky a plníme kyselým zelím a cibulí.


2.9594x
75 min

Ingredience

4 ksvejce
6 ksbrambory
2-3 kscibule
2 lžícemouka
100 mlzakysaná smetana
1 sklenicekysané zelí

podle chuti

sůl

na potření

vejce

podle potřeby

mléko
sádlo

na ozdobu

semínka

Postup přípravy

Brambory oloupeme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Poté je scedíme, rozšťoucháme s trochou mléka a rozmixujeme na hustou bramborovou kaši, do které vmícháme syrová vejce.

Zelí překrájíme, dáme do kastrolku a trochu povaříme. Vodu slijeme a přidáme na sádle osmahlou cibulku nakrájenou na kostičky. Použijeme 2 - 3 větší cibule.

Na pomoučněný vál rozložíme bramborovou kaši, na ní položíme dušené zelí. Z kaše uděláme šišku a opatrně ji přendáme na pekáč, který jsme si vymazali sádlem.

Bramborový závin můžeme potřít rozšlehaným vejcem, posypat nejrůznějšími semínky a pečeme ve vyhřáté troubě, až je povrch zlatavý.

Po upečení bramborový závin nakrájíme na kousky a podáváme s kysanou smetanou.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový závin

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.