Bramborový závin se špenátem a vinnou klobásou

Recept na domácí závin z bramborového těsta, plněný špenátem a opečenou vinnou klobásou. Pokrm můžeme podávat se zeleninou jako teplý předkrm nebo s bramborovým pyré jako hlavní chod.


5.01x
90 min
1×

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme bramborové těsto. Ve slupce uvařené brambory prolisujeme nebo nastrouháme do mísy. Přidáme mouku, krupici, špetku soli, solamyl a vejce a vypracujeme hladké těsto.

Připravíme si náplň. Vinnou klobásu rozdělíme na válečky a na oleji ze všech stran opečeme. Klobásy necháme na ubrousku okapat a vychladnout. Listový špenát očistíme, nakrájíme na kousky a na másle necháme zavadnout. Pak špenát ochutíme, solí, pepřem a prolisovaným česnekem, krátce podusíme, vmícháme zakysanou smetanu a necháme vychladnout.

Bramborové těsto rozdělíme na dva díly a na potravinové folii (každý kus zvlášť) rozválíme na plát silný asi 1 cm. Pak těsto poklademe špenátem a opečenou vinnou klobásou a pomocí folie vytvoříme záviny, které důkladně uzavřeme. Vzniklé šišky vaříme pozvolna v osolené vodě asi 15 minut.

Uvařené záviny přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlenaným vejcem, osolíme a v předehřáté troubě při 200 °C pečeme dozlatova.

Bramborový závin se špenátem a vinnou klobásou nakrájíme na platky, rozdělíme na talíře, pokapeme rozpuštěným máslem a ihned servírujeme. Pokrm podáváme jako teplý předkrm třeba s rajčatovým salátem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový závin se špenátem a vinnou klobásou

Zpět na recept