Bramborový třesenec

Staročeská bramborová pochoutka připravovaná ve věncové formě.


3.0107x
60 min

Postup přípravy

Studené uvařené brambory oloupeme, jemně nastrouháme, osolíme a smícháme s moukou.

Formu vymastíme sádlem a troubu předehřejeme na 190 °C. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Uzené maso posekáme na malé kousky.

Na sádle zpěníme cibulku a maso na něm krátce orestujeme.

Do připravené formy dáme polovinu bramborové směsi, orestované maso a zakryjeme zbylým bramborovým těstem. Povrch omastíme a dáme zapéci do trouby.

Hotový třesenec vyklopíme na talíř, střed naplníme oblíbenou zeleninou a podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový třesenec

Zpět na recept