Korpus si připravíme se sušenek, kakaa a třtinového cukru. V robotu vše najemno rozmixujeme. Sušenkový mix smícháme s rozpuštěným máslem. Dobře promícháme a dáme do formy vyložené pečícím papírem. Kuchyňskou paletkou dobře uhladíme a dáme ztuhnout do lednice.
Oloupané sladké brambory nakrájíme na kostičky. Vaříme ve větším množství vody doměkka. Brambory scedíme a propasírujeme do hladké kaše. Do bramborové kaše přidáme citronovou šťávu, koření, likér, cukr, vejce a vše dobře promícháme.
Ztuhnutý korpus vytáhneme z lednice a vlijeme na něj bramborovou směs. Dobře uhladíme. Bramborový sladký koláč dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 190 °C asi 45 minut dozlatova. Bramborový sladký koláč necháme vystydnout, až po té ho vyndáme s formy.
Bramborový sladký koláč podáváme k odpolední kávě posypaný moučkovým cukrem smíchaný se skořicí.